Barnens Ängelholm

 

Kuststaden Ängelholm ligger vackert i Skäldervikens famn och erbjuder långa sandstränder med sköna klitter. Rönne å som slingrar sig genom staden och Hallandsåsens trolska skogar i norr. Här är det enkelt att leva gott och det finns mycket att upptäcka för barnfamiljen.

 

Mitt i stan ligger Hembygdsparken, en härlig oas med aktiviteter. Här finns en stor lekplats, museer och flera djurhägn. Pytteskogen med en spännade äventyrsstig för de allra minsta. Upzone - äventyrsklättring bland trädtopparna och härliga linbanor.

Från Parkens utomhusscen, med tak över de 600 sittplatserna, presenteras underhållning för alla åldrar. En mångårig tradition är Ballongteaterns barnföreställningar. Årets äventyr är Pannkakstårtan med Pettson & Findus.

Järnvägens Museum - ett upplevelsemuseum för alla åldrar. Här presenteras järnvägens historia på ett roligt och informativt sätt. Alla, från barn till entusiaster, kan hitta något intressant i utställningens spännande miljöer.

I nybyggda Vattnets Hus finns äventyrsbad med vågboll, strömkanal, hopptorn, bubbelpool och barnbassäng för de minsta besökarna. Dessutom finns två spännande rutschkanor som garanterat gör att det kittlar i magen!

Välkomna till Ängelholm!

Besöksmål/aktiviteter

  • Järnvägens Museum
  • Barnteater Pettson & Findus
  • Vattnets Hus
  • Upzone Äventyrspark
  • Ängelholms Hembygdspark
Hemsida
Facebook
Adress
Turistcenter
Järnvägsgatan 5A
262 37 Ängelholm
Kartan kräver att Javascript är aktivt i din webbläsare för att visas.