Norrvikens trädgårdar

 

Norrvikens trädgårdar är som en sagovärld med trolska träd, spännande gångar, naturlekplats och det vilda naturskafferiet där du kan provsmaka ätbara växter.

Välkommen att upptäcka Norrvikens vackra stilträdgårdar som tar dig till flera av jordens hörn. Här kan du promenera  genom Renässansträdgården, Barockträdgården, Japanska trädgården, Österländska terrassen, Vattenträdgården, Romantiska trädgården och köksträdgården runt vårt vackra växthus i viktorians stil.

Nytt för i år är vår hyllningsträdgård till Ulla Molin skapad av trädgårdsprofilen Heidi Palmgren och Hasse Anderssons glada trädgård.

Följer du våra promenadstigar upptäcker du flera sköna platser och vackra vyer. Här hittar du även Norrvikens vilda växtskafferi, en promenadstig som lär dig mer om ätbara växter, du kan provsmaka på vägen. Upptäck Hanna Wendelbos blomstervepor och Linn Peterssons botaniska installationer.

Under året arrangeras konserter, mässor, marknader och många andra tillställningar varav några är Medeltidsdagen, Hantverksmässan, Alfons Åberg och Jul på Norrviken. Det bjuds upp till "Dans på Norrviken" under dagarna två. Andra tongångar spelas vid konserterna - i år bland annat av Hasse Andersson. Victoriahuset med glaspaviljonger ger plats för spännande utställare som Elsa Billgren, Agneta & Carolina Gynning och Lisa Abelsson, vars skulpturer också syns i trädgården.

Villa Abelin har flera olika utställningar i sommar som bla Björn Persson som med fantastiskt fotografi lyckats rikta uppmärksamhet till Afrikas utrotningshotade djur och Fernand Fonssagrives som är en av de första fotograferna som formade det som kom att bli ”Beauty Photography”.

Hela trädgården är en sagovärld för barn med trolska träd och spännande gångar bland rhododendronbuskarna. Med artisten Hasse Anderssons hjälp har vi skapat en barnsligt rolig och färgstark stilträdgård speciellt för de yngre besökarna - för att locka till lek, väcka nyfikenhet och inspirerar till odlarglädje.

Det är inte bara växterna som ger trädgården tjusning. Här finns också den fridlysta, större vattensalamandern, påfåglar och koifiskar. Bortom Romantiska trädgården står Norrvikens egna bikupor. Bina arbetar flitigt med att pollinera växter och tillverka honung.

Orangeriet restaurang är en upplevelse för alla sinnen. Här serveras omsorgsfullt tillagade rätter på råvaror från regionen. På menyn finns också anpassade rätter för små magar. Chocolaterian, vår nya choklad & glassfabrik är också väl värt ett besök.

 

Hemsida
Facebook
Adress
Kattviksvägen 233
269 91 Båstad
Kartan kräver att Javascript är aktivt i din webbläsare för att visas.