Fotevikens Museum

Ett friluftsmuseum där du hittar en hel vikingatida stad uppbyggd med dåtidens material och tekniker, så korrekt man kan komma utifrån arkeologiska och historiska källmaterial. Att vandra på gatorna bland husen ger en upplevelse utöver det vanliga. Det ligger naturskönt på historisk mark vid Höllvikens strand. Museets butik har tidstypiska föremål, böcker med mera. Här finns också restaurangen Den Fede Gåsen med fullständiga rättigheter.

Barnens Vikingamuseum

I år satsar vi extra mycket på barnen med mängder av spännande upplevelser.  Allt kan upplevas tillsammans med resten familjen eller mor- och farföräldrar.

Fotevikens Vikingaklubb Blåtand

För familjer med årskort är det ett ypperligt tillfälle för barnen (6-13 år) att gå med i vikingaklubben Blåtand. Då får de inbjudan till spännande aktiviteter hela året där de kan ta del av och lära sig om vikingalivet på sin resa till att bli Vikingahövding.
Alla andra barn är också välkomna som gästdeltagare!

Lekyta

Årets nyhet är en lekyta utanför Vikingastaden. Lekytan innehålla vikingaskepp, balansgång, styltor, lekhus, bus med drake och dagliga aktiviteter med spel och tävlingar och mycket mer.

Vikingaskola

Kl. 14-15 dagligen så är det Vikingaskola, där få man lära sig vikingarnas hemligheter, hur man hanterar svärd, spjut och skjöld, bilda skjöldmur och mycket annat.

Barnkalas

Hos restaurangen  i entrébutiken kan du boka ett arrangemang med riktig vikingafest för ditt barn, med grillning, lekar och tävlingar mm. Tidsåtgång ca 2 timmar.
Intresserad kontakta oss tel: 040-330 806 eller e-postbokning@historiskmatevent.se

Förutom aktiviteterna ovan har vi ett årsprogram med ett tiotal scemalagda aktiviteter och ett hantverksprogram under hela sommaren. Här kan du lära dig lite om forntida hantverkstekniker när det gäller mat och bak, järnsmide, bärnstensslipning, keramik, brons och tenngjutning, träsnide, skinnbearbetning, glaspärletillverkning, textil och ben & hornbearbetning.

Läs mer på: http://www.fotevikensmuseum.se/aktiviteter

Skaffa årskort nu!

Vi har ett årskort för familjen, (2 vuxna och max 4 barn, 500:-) och ett individkort för en person (300:-). Då kommer du/ni in på Vikingamuseet ett helt år utan extra kostnad. Här ingår vikingamarknadens alla dagar, Barnens vecka mm. Gratis glass till barnen i familjen om ni skaffar familjeårskortet. Kaffe för 5:- till de vuxna. medlemspris på populära saker i butiken.

Hemsida
Facebook
Adress
Museivägen 27,
23691 Höllviken
Kartan kräver att Javascript är aktivt i din webbläsare för att visas.