Fotevikens Museum

Ett friluftsmuseum dÀr du hittar en hel vikingatida stad uppbyggd med dÄtidens material och tekniker, sÄ korrekt man kan komma utifrÄn arkeologiska och historiska kÀllmaterial. Att vandra pÄ gatorna bland husen ger en upplevelse utöver det vanliga. Det ligger naturskönt pÄ historisk mark vid Höllvikens strand. Museets butik har tidstypiska föremÄl, böcker med mera. HÀr finns ocksÄ restaurangen Den Fede GÄsen med fullstÀndiga rÀttigheter.

Barnens Vikingamuseum 2017

I Är satsar vi extra mycket pÄ barnen med mÀngder av spÀnnande upplevelser.  Allt kan upplevas tillsammans med resten familjen eller mor- och farförÀldrar.

Fotevikens Vikingaklubb BlÄtand

För familjer med Ärskort Àr det ett ypperligt tillfÀlle för barnen (6-13 Är) att gÄ med i vikingaklubben BlÄtand. DÄ fÄr de inbjudan till spÀnnande aktiviteter hela Äret dÀr de kan ta del av och lÀra sig om vikingalivet pÄ sin resa till att bli Vikingahövding.
Alla andra barn Àr ocksÄ vÀlkomna som gÀstdeltagare!

Lekyta

Årets nyhet Ă€r en lekyta utanför Vikingastaden. Lekytan innehĂ„lla vikingaskepp, balansgĂ„ng, styltor, lekhus, bus med drake och dagliga aktiviteter med spel och tĂ€vlingar och mycket mer.

Vikingaskola

Kl. 14-15 dagligen sÄ Àr det Vikingaskola, dÀr fÄ man lÀra sig vikingarnas hemligheter, hur man hanterar svÀrd, spjut och skjöld, bilda skjöldmur och mycket annat.

Barnkalas

Hos restaurang Den Fede GÄsen i entrébutiken kan du boka ett arrangemang med riktig vikingafest för ditt barn, med grillning, lekar och tÀvlingar mm. TidsÄtgÄng ca 2 timmar.
Intresserad kontakta oss tel: 040-330 806 eller e-post: bokning@denfedegasen.se

Förutom aktiviteterna ovan har vi ett Ärsprogram med ett tiotal scemalagda aktiviteter och ett hantverksprogram under hela sommaren. HÀr kan du lÀra dig lite om forntida hantverkstekniker nÀr det gÀller mat och bak, jÀrnsmide, bÀrnstensslipning, keramik, brons och tenngjutning, trÀsnide, skinnbearbetning, glaspÀrletillverkning, textil och ben & hornbearbetning.

LÀs mer pÄ: http://www.fotevikensmuseum.se/aktiviteter

Skaffa Ă„rskort nu!

Vi har ett Ärskort för familjen, (2 vuxna och max 4 barn, 500:-) och ett individkort för en person (300:-). DÄ kommer du/ni in pÄ Vikingamuseet ett helt Är utan extra kostnad. HÀr ingÄr vikingamarknadens alla dagar, Barnens vecka mm. Gratis glass till barnen i familjen om ni skaffar familjeÄrskortet. Kaffe för 5:- till de vuxna. medlemspris pÄ populÀra saker i butiken.

Hemsida
Facebook
Adress
MuseivÀgen 27,
23691 Höllviken