Upptäck Skåne

Vandra genom skogens hemligheter, lek och plaska i svalkande havsvågor, cykla genom knallgula rapsfält, paddla upp längst slingrande åar och svep in historien som naturen berättar! Bland Skånes alla naturliga lekplatser finns det alltid något att upptäcka!

 

Cykla på ven

Utanför den skånska västkusten ligger Ven. Ta båten över och njut av vackra utsikter, vita sandstränder och mysiga caféer. Den skånska paradisön är ca 11 km lång och upptäcks allra bäst på cykel. Ven är en perfekt dagsutflykt för en barnfamilj!

 

Vidunderliga Ale Stenar

Sveriges bäst bevarade fornlämning, Ale Stenar, är en riktig historieskatt! Den mystiska platsen med 59 stycken stora stenblock är ett populärt besöksmål på vackra Österlen.

 

Fulltofta Naturcentrum i Skånes hjärta

Fulltofta är ett strövområde mitt i Skåne, här kan du vandra bland vacker och växlande natur. Du hittar flera små bäckar och skogen lockar älg, råddjur och räv. Mitt i strövområdet hittar du Fulltofta Naturcentrum, här finns en interaktiv utställning, ett mysigt café och en klurig hinderbana.

 

Under jord i Tykarpsgrottan

Fladdermusvandring, sagostunder och guidad tur är några av de aktiviteter du kan får uppleva i Tykarpsgrottan 11 meter under jorden. Gruvan är en 20 000 kvm stor labyrint av gångar och pelarsalar. Upptäck Tykapsgrottans mystiska värld!

Äventyrslekplatsen i Malmö

I Kroksbäcksparken i Malmö hittar du en äventyrlig lekplats för både små och stora barn.Lekplatsen är uppbyggd som en hinderbana med bland annat klätternät, rutschkana, inte-nuddamarken-bana och bjuder på massor med lek och utmaningar!